arrow_drop_up arrow_drop_down
Workout Challenge
23 maart 2020 

Workout Challenge

Afgelopen week moest ik in London zijn en het lijkt er op dat het virus ook even bij mij wilde binnenkijken. Ik heb een aantal dagen last gehad van de symptomen. Inmiddels voel ik me weer goed.

Ondanks dat we er alles aan moeten doen om te voorkomen dat we het doorgeven aan iemand anders, moeten we ook niet vergeten dat er ook gewoon heel veel mensen genezen of zich niet melden, gewoon uitzieken om vervolgens weer verder te gaan met hun leven.

Normaal gesproken zouden mijn 100 dagen op zijn eind lopen, maar de afspraak met het ziekenhuis is logischerwijs voor onbepaalde tijd opgeschort.

In deze 100 dagen was mijn doel om mijn gezondheid te optimaliseren en dan vooral op gen- en celniveau. Ik heb bewust gekozen om het sporten achterwege te laten, omdat ik vind dat sport een kers op de taart is. Een tool om je lichaam naar wens vorm te geven.

Omdat social media vooral gericht is op fitness en de ‘uiterlijke’ doelen ervan, wilde ik juist een totaal andere kant belichten. Het fundament van gezonde genen en cellen ligt namelijk bij hele andere elementen.

Nu ik mijn testen niet meer kan doen, heb ik besloten om mijn challenge met drie maanden te verlengen. Nú wel gericht op sport. In deze tijd van het jaar begin ik altijd met voorbereidingen op een Ultra Marathon. Nu heb ik me nog niet ingeschreven voor een extreme afstand, maar wil ik wel super fit de zomer ingaan.

Na een skiseizoen zonder conditionele inspanningen moet ik altijd op 0 beginnen en hanteer ik altijd een speciaal schema om in een korte periode en zo weinig mogelijk trainingstijd, zo fit mogelijk aan de start van bijv. een 82km trail run te komen.

Ik gebruik schema’s om zoveel mogelijk vet te verbranden en om zo efficiënt mogelijk resultaat te krijgen. Vaak zijn trainingen niet langer dan 15 min. per dag.

Nu iedereen toch thuis zit, wil ik een challenge organiseren waarin ik mijn trainingen en kennis deel. Wil jij ook super fit de zomer in? Doe dan met me mee en laten we deze nare situatie gebruiken om elkaar hierbij te helpen. Heb je interesse? Laat het me weten.

Over de schrijver
Ik was altijd al nieuwsgierig naar de potentie van het lichaam en geest. Hoe meer zelf onderzoek ik deed, hoe vaker ik dacht; 'wow, had ik dit maar eerder geweten en waarom heb ik dit niet op school geleerd?' Allerlei dingen die mijn lichaam, geest en leven beter, aangenamer en leuker maken. Daarnaast gaf het me zoveel meer controle over de uitkomst van mijn leven. We zijn zo geneigd om te denken dat 'het nou eenmaal zo is', maar ten eerste weten we niet wat we niet weten en ten tweede blijkt dat wat 'wij' normaal en de waarheid vinden, heel vaak niet normaal of waar is. Alle kennis, ideeën en methodes die wij op dit platform delen waren er altijd al, maar wat in het reguliere onderwijs in de schaduw staat, daar willen wij licht op schijnen. Zodat meer mensen het beste uit zichzelf kunnen halen en een gezonder, gelukkiger en leuker leven kunnen hebben. Ik blijf nieuwe dingen testen en hoop dat je er wat aan hebt!
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies!