arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat je kunt doen om je immuunsysteem te boosten
23 maart 2020 

Wat je kunt doen om je immuunsysteem te boosten

Daar was het nieuws al: coronavirus in Nederland. Ik vind het mooie aan dit virus, dat mensen zich ineens realiseren dat ze toch wel sterfelijk zijn. Ineens is er grote paniek voor een virus waarvan de cijfers hetzelfde zijn als een willekeurig griepje.

Ik vind de paniek een beetje selectief. Heeft de overheid wel eens om zich heen gekeken? We leven in een ziekmakende samenleving, de ziekenhuizen zitten bommetje vol met mensen waarvan de oorzaak makkelijk voorkomen had kunnen worden. We hebben een cultuur waar het grootste gedeelte van de populatie afhankelijk is van pillen. Egal of die pillen nu drugs of medicijnen worden genoemd.

Nu moet ineens alles gedaan worden om dit virus aan te pakken. Ik zie veel liever dat ze die paniek in de echte problemen stoppen, zodat het bij de kern wordt opgelost.

Dat lijkt een utopie, maar goed het lijkt er op mannen kwetsbaarder zijn, omdat vrouwen van oorsprong een veel betere immuunrespons hebben. Wat kun je doen om een betere immuunrespons te krijgen:

Stoppen met stressen. Stress schakelt je immuunsysteem uit. Bij stress denkt je systeem: ooeeh gevaar ‘vecht of vlucht’, waardoor alle energie nodig is om te vechten of vluchten. Je bloed stroomt naar je armen en benen. Het immuunsysteem vraagt veel energie, energie die nodig is om te vechten of te vluchten.

Als je oog in oog staat met een wild dier, dan boeit dat virus of bacterie niet meer.

Wim Hof bewijst ook al jaren dat je invloed kan uitoefenen op je immuunsysteem door simpele ademhalings en mind technieken in combinatie met wat koud water.

De verspreiding van het coronavirus kan sterk worden geremd of zelfs gestopt wanneer direct gestart wordt met het gebruik van hoge dosissen vitamine C. Al decennialang hebben artsen en wetenschappers de krachtige antivirale werking van vitamine C aangetoond.

Vitamine C, Vitamine D, Magnesium, Zink en Selenium. Al deze voedingsstoffen hebben aangetoond dat ze het immuunsysteem versterken waardoor deze beter in staat is om virussen te bestrijden.

Wederom een reden om focus te verleggen van paniek naar controle. Ook wederom een reden om naar de inhoud van eten te kijken en niet de calorieën.

Over de schrijver
Ik was altijd al nieuwsgierig naar de potentie van het lichaam en geest. Hoe meer zelf onderzoek ik deed, hoe vaker ik dacht; 'wow, had ik dit maar eerder geweten en waarom heb ik dit niet op school geleerd?' Allerlei dingen die mijn lichaam, geest en leven beter, aangenamer en leuker maken. Daarnaast gaf het me zoveel meer controle over de uitkomst van mijn leven. We zijn zo geneigd om te denken dat 'het nou eenmaal zo is', maar ten eerste weten we niet wat we niet weten en ten tweede blijkt dat wat 'wij' normaal en de waarheid vinden, heel vaak niet normaal of waar is. Alle kennis, ideeën en methodes die wij op dit platform delen waren er altijd al, maar wat in het reguliere onderwijs in de schaduw staat, daar willen wij licht op schijnen. Zodat meer mensen het beste uit zichzelf kunnen halen en een gezonder, gelukkiger en leuker leven kunnen hebben. Ik blijf nieuwe dingen testen en hoop dat je er wat aan hebt!
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies!