arrow_drop_up arrow_drop_down
Grootste negatieve invloed op je genen
23 maart 2020 

Grootste negatieve invloed op je genen

Vandaag fotoshoot gedaan voor de vernieuwde website en Epigenetica programma met Ste Ven . Ik kreeg vandaag ook een berichtje van Jeanette Stuiver dat ik mijn inner peace meer prioriteit moet maken. Dat is de laatste tijd wel het grootste thema tijdens mijn 100 dagen.

We zijn met prachtige projecten bezig, zowel online als offline. Events, retreats, IkiReizen, nieuwe programma’s, online coaching, nieuwe coaches, nieuw platform, een eigen social netwerk met app en daarnaast de uitbreiding en groei van het epigenetica programma.

Daarnaast doe ik af en toe nog wat werk voor een ander bedrijf. Ondanks dat ik wekelijks berichten krijg over hoe ik toch het hele jaar door op vakantie kan, weet ik zelf niet meer wanneer ik voor het laatst ‘niet’ gewerkt heb.

Stress is deze week het hoofdstuk in het epigenetica programma. Er is geen grotere factor die de expressie van je genen beïnvloedt. Je kan nog zoveel groentjes eten of dagelijks de sportschool bezoeken, stress is hoe dan ook de silent killer.

Stress, onrust, angst of zelfbedachte stress. Dat laatste gebeurd vaak alleen in jouw hoofd, maar je genen weten niet of het ‘realiteit’ of virtueel alleen in jouw hoofd is. Het krijgt de zelfde respons.

Stresshormoon en neurotransmitters worden aangemaakt. Het bloed wordt uit de ingewanden geknepen richting de armen en benen, want je moet vechten of vluchten. Ook het immuunsysteem wordt uitgeschakeld, omdat je die energie nodig hebt voor de acute dreiging.

Een uitgeschakeld immuunsysteem wil je in deze tijd met het Coronavirusje ook niet.

Je kan stellen dat het overgrote deel van dokter bezoekjes, direct of indirect, met stress gerelateerde zaken te maken heeft.

Het bericht van Jeanette kwam voor mij op het juiste moment, misschien omdat ze weet dat het wel vaker een thema is haha. Maar het heeft me weer even wakker geschud om de komende dagen de rust in mijn hoofd en lichaam terug te brengen.

Ik zal de komende dagen posten, hoe ik dat dan doe.

Over de schrijver
Ik was altijd al nieuwsgierig naar de potentie van het lichaam en geest. Hoe meer zelf onderzoek ik deed, hoe vaker ik dacht; 'wow, had ik dit maar eerder geweten en waarom heb ik dit niet op school geleerd?' Allerlei dingen die mijn lichaam, geest en leven beter, aangenamer en leuker maken. Daarnaast gaf het me zoveel meer controle over de uitkomst van mijn leven. We zijn zo geneigd om te denken dat 'het nou eenmaal zo is', maar ten eerste weten we niet wat we niet weten en ten tweede blijkt dat wat 'wij' normaal en de waarheid vinden, heel vaak niet normaal of waar is. Alle kennis, ideeën en methodes die wij op dit platform delen waren er altijd al, maar wat in het reguliere onderwijs in de schaduw staat, daar willen wij licht op schijnen. Zodat meer mensen het beste uit zichzelf kunnen halen en een gezonder, gelukkiger en leuker leven kunnen hebben. Ik blijf nieuwe dingen testen en hoop dat je er wat aan hebt!
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies!