arrow_drop_up arrow_drop_down
De 6 modules van het Epigenetica programma
23 maart 2020 

De 6 modules van het Epigenetica programma

Komende maandag starten we alweer met een nieuwe groep mensen die aan de hand van de epigenetica kennis aan de slag gaan om hun gezondheid te optimaliseren. Inmiddels zijn al 11 van de 20 plekken bezet, maar hoe gaat het in zijn werk?

De 100 dagen zijn opgebouwd in 6 modules. Elke stap even belangrijk, maar de volgorde misschien nog wel meer.

Al eerder genoemd; een cel kan in protectie of groeimodus zijn, maar niet beide tegelijk. Daarom gaan we in de eerste fase alle factoren in kaart brengen die ervoor zorgen dat jij in protectiemodus staat, en je daardoor niet optimaal voelt en op weg bent naar serieuze problemen. Hier zitten waarschijnlijk verrassende dingen tussen.

De tweede fase staat in het teken van het optimaliseren van jouw methyleringsprocessen. Ons lichaam verricht elk moment van ons leven meer dan een miljard methyleringsprocessen. Eigenlijk kun je stellen dat gezonde methyleringsprocessen synoniem zijn aan een goede gezondheid en een onvermogen om te methyleren is synoniem aan het optreden van symptomen en slechte gezondheid.

Voor veel mensen betekent het verbeteren van methylering nieuwe hoop bij depressie, angst, autisme, en de ontelbare symptomen die ontstaan door blootstelling aan toxines uit de omgeving, die de mogelijkheid van het lichaam om tot optimale genetische expressie te komen, verstoren.

Iedereen heeft vuile genen (snp’s) of je er mee geboren bent of ontstaan door je levensstijl. In deze fase gaan we kijken welke genen bij jou vuil zijn en hoe je deze kunt opschonen. Dit kan de oorzaak zijn van veel frustraties. Want ondanks dat je denkt alles goed te doen, kunnen vuile genen nog veel klachten of vervelende ‘persoonlijkheidstrekjes’ geven.

In de resterende fases kijken we naar de invloed van je mind op je genen. Wat je moet eten voor optimale groei van cellen en genexpressie voor meer energie en vetverlies.

De laatste fase is de bouwfase. Hoe je met gemiddeld 20 minuten per dag je genetisch ideale lichaam kan bouwen. We behandelen de 5 categorieën van fitheid.

Ben je hier ook aan toe? Meld je dan nog snel aan en start komende maandag ook met het optimaliseren van je gezondheid.

Over de schrijver
Ik was altijd al nieuwsgierig naar de potentie van het lichaam en geest. Hoe meer zelf onderzoek ik deed, hoe vaker ik dacht; 'wow, had ik dit maar eerder geweten en waarom heb ik dit niet op school geleerd?' Allerlei dingen die mijn lichaam, geest en leven beter, aangenamer en leuker maken. Daarnaast gaf het me zoveel meer controle over de uitkomst van mijn leven. We zijn zo geneigd om te denken dat 'het nou eenmaal zo is', maar ten eerste weten we niet wat we niet weten en ten tweede blijkt dat wat 'wij' normaal en de waarheid vinden, heel vaak niet normaal of waar is. Alle kennis, ideeën en methodes die wij op dit platform delen waren er altijd al, maar wat in het reguliere onderwijs in de schaduw staat, daar willen wij licht op schijnen. Zodat meer mensen het beste uit zichzelf kunnen halen en een gezonder, gelukkiger en leuker leven kunnen hebben. Ik blijf nieuwe dingen testen en hoop dat je er wat aan hebt!
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies!