arrow_drop_up arrow_drop_down
Boost je immuunsysteem
23 maart 2020 

Boost je immuunsysteem

Drastische maatregelen worden genomen om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Mooi om te zien dat de gezondheid van de inwoners dit keer prioriteit heeft tov de economie. Ik ben vandaag ook verzocht om Oostenrijk zsm te verlaten. Alle skigebieden en hotels gaan dicht en eventueel later de grenzen ook.

Ik heb eerder al gezegd dat ik het ook wel interessant vind om te zien, dat veel mensen zich ineens realiseren dat ‘survival of the fittest’ ineens weer van kracht wordt. Ons oeroude overlevingsmechanisme, waar we tot voor 100 jaar geleden nog volledig van afhankelijk waren.

Daarom mis ik een aantal aanbevelingen vanuit de overheid. Handjes wassen, mondkapjes en sociaal contact vermijden is prima, maar ik heb niks gehoord over je laatste verdedigingsfront: het immuunsysteem.

Het hamsteren is begonnen, maar de lokale supermarkten liggen vol met producten die je immuunsysteem onderdrukken. Iets wat je in deze tijden niet wilt.

Snoep, koekjes, chips, bewerkte voeding vol met transvet, suiker, chemicaliën en cornsiroop. Ook het drinken van alcohol gaat rustig verder. En zo ligt het vol met producten die ons immuunsysteem verzwakken. Dit is natuurlijk al een paar decennia aan de gang, maar nu wel cruciaal.

Stress, fysiek en mentaal, shuts down het hele immuunsysteem. Nu een hele goede reden om je stress levels aan te pakken. Ook de zittende levensstijl verslechterd het immuunsysteem.

Ook het advies om je immuunsysteem juist te versterken: zonlicht oftewel vitamine D. Koud douchen en/of ijsbad/buiten water. Het wandelen in de natuur. Ook het wandelen zonder schoenen geeft je veel gratis antioxidanten en vrij elektronen.

Echte voeding versterkt het immuunsysteem. Met name voeding hoog in vitamine C en D, magnesium, zink en selenium. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om jezelf beter te wapenen. Zelfs sociale connectie! versterkt het immuunsysteem, het beste wel met iemand zonder het virus haha.

Wil je meer leren over wat je kunt doen om jezelf te wapenen en te optimaliseren? Meld je dan nu aan voor het Epigenetica programma van komende maandag!

 

Over de schrijver
Ik was altijd al nieuwsgierig naar de potentie van het lichaam en geest. Hoe meer zelf onderzoek ik deed, hoe vaker ik dacht; 'wow, had ik dit maar eerder geweten en waarom heb ik dit niet op school geleerd?' Allerlei dingen die mijn lichaam, geest en leven beter, aangenamer en leuker maken. Daarnaast gaf het me zoveel meer controle over de uitkomst van mijn leven. We zijn zo geneigd om te denken dat 'het nou eenmaal zo is', maar ten eerste weten we niet wat we niet weten en ten tweede blijkt dat wat 'wij' normaal en de waarheid vinden, heel vaak niet normaal of waar is. Alle kennis, ideeën en methodes die wij op dit platform delen waren er altijd al, maar wat in het reguliere onderwijs in de schaduw staat, daar willen wij licht op schijnen. Zodat meer mensen het beste uit zichzelf kunnen halen en een gezonder, gelukkiger en leuker leven kunnen hebben. Ik blijf nieuwe dingen testen en hoop dat je er wat aan hebt!
Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies!